Tweeluik rond rouwen en verlies

Het CC van Asse organiseert op vrijdag 26 april een aangrijpende voorstelling van ‘Vuur’ een stuk over een dramatische brand en de nasleep ervan. Op dinsdag 30 april volgt het tweede deel van het tweeluik: een lezing door rouwexpert Manu Keirse.

“Vuur” (vrijdag 26 april om 20.30 uur in de cultuurzaal en inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui) va het Nieuwstedelijk vertelt het verhaal van een brand in het college van Berkenbos, Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat laten het leven. Niet enkel de regio, maar het hele land wordt in diepe rouw gedompeld.

Theatermaker Christophe Aussems interviewde 41 jaar later overlevenden, hulpverleners en nabestaanden van de ramp. De afgelopen tien jaar bouwde Aussems een rijke expertise op in voorstellingen op basis van research, veldwerk en interviews.  In “Vuur” reconstrueert hij het pijnlijke verleden, en onderzoekt hij hoe deze traumatische gebeurtenis nog nazindert in het heden. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe geef je er betekenis aan? Hoe maak je verdriet leefbaar? En waar haal je hoop?

Prof. dr. em. Manu Keirse (dinsdag 30 april om 20 uur in de cultuurzaal) is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Keirse gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak onterecht onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, je werk of je toekomstperspectieven. Dankzij de talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving wordt het beslist een interessante avond voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt.

Tickets: www.ccasse.be of T 02/456 01 60.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk