Inwoners krijgen gratis zakje bloemenzaadjes

Inwoners kunnen bij het onthaal op het gemeentehuis één gratis zakje (20 gram voor 40 m²) met bloemenzaadjes afhalen. Bedoeling is dat ze die gebruiken om zo bijen, vlinders en andere diersoorten te helpen.

“Veel tuinen bestaan enkel uit een grasweide met daarrond een haag”, zegt Milieuschepen Eric Nagels (Vernieuwing). “Veel eigenaars willen hun tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk hebben en zijn daarom zuinig met het aanplanten van bloemen en struiken. Hierdoor komen heel wat planten- en diersoorten echter steeds meer in de problemen. Onze tuinen zijn immers niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor de natuur.”

Inwoners die vorige jaren al experimenteerden met de bloemenzaadjes waren heel tevreden over het resultaat. Hun tuin oogt mooier en bijen, vlinders en andere diersoorten brachten er meer leven in.

Het aantal zakjes is beperkt. Per adres wordt slechts 1 zakje meegegeven.

De zakjes kwamen er met medewerking van de Provincie Vlaams-Brabant, voor meer informatie www.vlaamsbrabant.be/bloemenakker.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise