Worden Asse, Merchtem en Opwijk afgeschakeld?

Het Federaal Planbureau voorziet de mogelijkheid dat er in november in ons land een terkort aan elektrische stroom zou kunnen zijn. Als zich dat voordoet is er een plan om bepaalde zones (tijdelijk) van het net af te schakelen om zodoende stroom te besparen. De gemeentes werden in acht ‘schijven’ ingedeeld.

De 36 gemeenten in schijf acht worden eerst afgeschakeld. Dan is het de beurt aan de gemeenten in schijf zeven. Daartoe behoren ook Asse, Merchtem en Opwijk. Toch zou niet het hele grondgebied getroffen worden omdat de afschakeling per cabine gebeurt, niet per gemeente. Zo zit Bekkerzeel, in schijf zeven maar Mollem in schijf drie (met veel minder kans op afschakeling). Merchtem is erg verdeeld: Brussegem zit grotendeels in schijf zeven terwijl Peizegem in schrijf drie zit. In het centrum is de situatie erg verschillend: sommige straten zitten in zeven, andere in drie.

Ook in Opwijk en Mazenzele is de situatie erg verschillend: het grootste gedeelte van het grondgebied ligt in schijf drie maar een aantal straten liggen dan weer in schijf zeven. Alles hangt ervan af vanuit welke cabine u bediend wordt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk