Snelheid matigen, we leren het niet

Bij snelheidscontroles in Hamme (Merchtem) werden twee zones met snelheidsbeperking tot 30 km per uur gecontroleerd (Sint-Guduladreed en Lindestraat). In het totaal werden 52 voertuigen gecontroleerd. Niet minder dan 40 daarvan (bijna 77% !) reed te snel. De maximum snelheid gemeten bedroeg respectievelijk 55 en 58 km per uur.

Ook bij recente snelheidscontroles in Zellik bleken heel wat bestuurders last te hebben van een zware voet. Er werd gecontroleerd op twee verschillende momenten en op twee verschillende plaatsen. Bij de eerste controle reden 123 van de 346 gecontroleerde voertuigen (35%) rapper dan de toegelaten snelheid van 30 km per uur. Bij een tweede controle reden 94 van de 410 voertuigen (22%) sneller dan de toegestane 50 km per uur.

De politie van zone AMOW kondigt ook in de toekomst regelmatige controles in Zellik en Relegem, op diverse tijdstippen en in verschillende snelheidszones.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk