Fietspad Edingsesteenweg blijft zorgenkind

Op de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen kaartte Louis Lombaert (N-VA) de toestand van het fietspad langs de Edingsesteenweg aan. “Dat fietspad ligt er rampzalig bij,” vatte Lombaert de toestand kernachtig samen.

Schepen Yoeri Vastersavendts (Open VLD) beaamde die stelling maar lichtte de situatie als volgt toe: “De Edingsesteenweg was één van de laatste provinciewegen in Vlaams-Brabant. Al jaren smeken wij het Agentschap Wegen en Verkeer: Doe er iets aan. Ik heb er zelfs al voor gebeden. Maar het blijft oorverdovend stil bij het AWV. Maar de bevoegde minister is van uw partij Louis, misschien moeten jullie de problematiek ook bij hem eens aankaarten.   (lees verder onder de foto’s)

fietspad Edingse steenweg 1 fietspad Edingse steenweg 3 fietspad Edingse steenweg 2

Ondertussen zoeken wij als gemeente een alternatief in het verbeteren van de trage wegen tussen Asse en Ternat. Zo kunnen fietsers veilig en op een aangename wijze vanuit Asse naar Ternat fietsen. Maar we blijven vragen partij voor een herstelling van het fietspad langs de Edingsesteenweg”.

Toen onze medewerker zich ter plaatse ging vergewissen bleken de alarmerende berichten zeker niet overdreven. Rioleringsdeksels steken als onverwachte obstakels tien centimeter boven het oppervlak van het fietspad uit. Her en der zijn er ook putten in het pad dat over zijn hele lengte erg hobbelig is. Zeker bij valavond en ’s nachts een gevaar voor fietsers die niet gewend zijn daar te fietsen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk