18 maanden met uitstel voor sjoemelende ingenieur

Victor Emmerechts, het voormalig hoofd van de technische dienst van de gemeente Meise, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. Hij graaide tussen 2001 en 2011 in de potten van de gemeente ter persoonlijke verrijking. De man moet ook een schadevergoeding van 51.250 euro betalen aan de gemeente.

In 2014 veroordeelde de correctionele rechtbank de voormalige gemeentelijke ingenieur van Meise tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 18 met uitstel. Hij zou buizen, paletten, klinkers, kerstmatten, een laptop en een metalen kast hebben gestolen. Ander materiaal ‘leende’ hij, maar dit kwam niet of veel te laat terug. Ook liet hij arbeiders van de gemeente -tijdens de werkuren- klusjes bij hem thuis opknappen. Het Brusselse hof van beroep achtte hem opnieuw schuldig, maar gaf hem 18 maanden met uitstel. Nog belangrijker voor Emmerechts en de gemeente is de schadevergoeding. Waar hij in eerste aanleg nog 105.000 euro moest terugbetalen als schadevergoeding bedraagt deze nu nog slechts 51.250 euro. Ongetwijfeld een zware domper voor de gemeente. Bij de behandeling van de zaak in eerste aanleg was er immers al heel wat heisa, omdat slechts 150.000 euro gevraagd was. Volgens de oppositie was dit slechts een fractie van de reële waarde van de gestolen goederen. Op het einde van de rit zal de gemeente dus slechts een derde krijgen van de in eerste aanleg gevraagde som. Uiteindelijk werd Emmerechts in 2012 ontslagen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise