Stenen voor heraanleg Grote Markt zijn op

 

Iemand nog stenen? Er zijn te weinig stenen besteld voor de afwerking van het binnenplein op de Grote Markt. Die zijn blijkbaar ‘speciaal’ want ze komen uit China en hebben een levertermijn van… liefst vier maanden. Voorlopig werden dan ook andere stenen gebruikt om de markt toch voorlopig dicht te leggen.

Wie goed kijkt heeft het al opgemerkt. Over een strook van ettelijke meters breed, vlak voor de luifel die momenteel wordt overdekt, kleuren de stenen donkerder dan elders. “Er zijn inderdaad te weinig stenen besteld om dat gedeelte nog te ‘coveren’”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld). “Dat stuk werd nu opgevuld door tijdelijke stenen die dan later door de ‘juiste’ exemplare vervangen zullen worden.” Vaes wil niemand een steen werpen. “De samenwerking met de aannemer was uitstekend. Dit is maar een detail.” Het gaat over zowat 60 m2 en dus in totaal enkele honderden stenen.
Op 22 januari zijn de werken aan de bovengrondse inrichting van de Grote Markt begonnen. Ook de luifel, het pronkstuk van de Grote Markt, krijgt stilaan vorm. De structuur ervan staat al, nu is men volop bezig aan de overkapping. Vanaf 4 oktober is het vier dagen lang feest om de opening van de nieuwe Grote Markt te vieren. Over de iets donkere, tijdelijke, stenen zal (hopelijk) niemand vallen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise