Nieuwe website

Vanaf vandaag (dinsdag 27 maart) kan u terecht op een vernieuwde website van de gemeente Asse. De website is niet alleen veel overzichtelijker maar beschikt vooral over een dynamische zoekopdracht. Dat wil zeggen dat de  zoekfunctie zelf een aantal mogelijkheden naar voren schuift als u een zoekopdracht intikt. “Onze website is een belangrijk instrument in onze communicatie met de bugers,” zegt schepen Rita De Vos, “en na zes jaar was die wel aan een facelift toe.”

De nieuwe website oogt fris en is zeer toegankelijk. Hans en Rian, van de communicatiedienst, stelden de nieuwe website voor aan het schepencollege en de pers. Naast de slimme zoekbalk zijn er ook drie snelle koppen voor drie belangrijke links: openingsuren, afspraak maken en iets melden. Daaronder vind je een aantal trefwoorden die je, via een link, bij de juiste gemeentelijke dienst brengen. Op de homepage zijn er ook directe links naar diverse partners (CC, bibliotheek, OCMW, …).

Klik je op de ‘meldpagina’ dan krijg je een aantal trefwoorden (bijvoorbeeld ‘sluikstorten’) die je vooruit helpen en je meteen bij de bevoegde dienst brengen. Je krijgt ook een ontvangstbevestiging. De taal is meer toegankelijk (minder ambtenarentaal) en de afspraakmodule zeer overzichtelijk en praktisch.

De website is ontussen online: www.asse.be

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk