Na 2 jaar wint Stik in a gelé opnieuw

Net als in 2016 wint “A stik in a gelé” het carnaval van Opwijk. De Nijverseelse groep had volgens de jury de beste wagen en de beste groep. Tweede werden titelverdediger “De Melkers”. Zij hadden de op één na beste wagen en de op twee na beste groep na “A Stik” en “De Skave Gaaien”.

“A stik in a gelé” maakte indruk op de jury en het publiek met haar lofbetuiging voor de plaatselijke vrijwillige brandweer. De Melkers vroegen zich af wie de nieuwe “coninck” wordt in de Opwijkse politieke jungle. De Skaave Gaaien hingen een Russisch verhaal op met kazakken.

Gedurfd was de onderwerpkeuze van Sjchiéf met Guido de pastoor, de beste onder de dekens, die volgens de carnavalsgroep vooral afwezig is. Ze haalden een peloton nonnetjes in om van “ons kerk terug een plaats van feesten te maken”.

Apart was de Oppèkse Gay Pride van De Lapsjaars, de groep rond prins Jo Kado, maar voornoemde twee groepen vielen niet in de prijzen. (ego)

De uitslag:
Beste wagen: 1. Stik in a gelé 206p.; 2. De Melkers 197p.; 3. De Slave Gaaien 192p.

Beste groep: 1. Stik in a gelé 203p.; 2. De Skave Gaaien 192 p.; 3. De Melkers 188p.

TOTAAL: 1. Stik in a gelé 409p.; 2. De Melkers 385p.; 3. De Skave Gaaien 384p.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk