Michel Vanhaeleweyck geen kandidaat meer

Michel Vanhaeleweyck, eerste schepen voor Open VLD, zal in oktober geen kandidaat meer zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Dat betekent evenwel niet dat ik daarom ook de politiek volledig vaarwel zeg,” voegt hij eraan toe. “Na 12 jaar fractieleiderschap, 6 jaar burgemeester, 6 jaar schepen, 5 jaar schaduwschepen, 36 jaar gemeenteraadslid, 37 jaar bestuurslid van de liberale partij in Asse en 4 maal lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen, heb ik beslist niet meer deel te nemen”.

“Ik heb me al die jaren volledig ingezet voor het bestuur van de gemeente en ik heb ook veel teruggekregen op menselijke vlak. Ik dank dan ook mijn familie, mijn vrienden, mijn kiezers en mijn collega’s uit alle partijen. Wij hebben samen kunnen werken aan een gezond financieel beleid, verscheidene ruimtelijke plannen, de bouw van een zwemkom, bibliotheek, rusthuis, sporthal, politiecommissariaat, scholen en jeugdlokalen. Ook aan inrichtingsplannen voor het centrum van Asse en de vrijetijdssite in Zellik”.

Ook  familiale redenen spelen een rol in Michels beslissing om niet meer te kandideren. Michel Vanhaeleweyck is echter altijd zeer discreet geweest over zijn familie en geeft ook nu geen verdere uitleg. Hij zal wel zijn mandaat tot het einde met dezelfde gedrevenheid blijven uitoefenen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk