Tweede fase aanleg Kapellestraat

Vandaag start de firma De Jonge & Zoon met de tweede fase van de werken aan de Kapellestraat in Asse-ter-Heide. De eerste fase (van Oostkouter tot Dorpveld) is afgewerkt met een onderlaag in asfalt en een voetpad aan oneven zijde. Het fietspad wordt, door de koude, op een later tijdstip aangelegd.

Vanaf maandag 26 februari start de tweede fase van Oostkouter tot Sint- Hubertusplein met de aanleg van de riolering. De werkzone vanaf Oostkouter tot Sint-Hubertusplein wordt volledig afgebakend. De school is dan enkel te voet bereikbaar vanaf parking Sint-Hubertusplein en vanaf de grote parking. De leerlingen kunnen vanaf de grote parking via Oostkouter en het pad aan de rechterzijde naar de schoolingang.

Oostkouter is maximum 2 weken onderbroken voor het verkeer. De bewoners kunnen via de Heidekouter naar de Gentsesteenweg.

Eerst wordt, ter hoogte van het kruispunt met Oostkouter, wordt begonnen met de uitbraak van asfalt en de aanleg van rioolbuizen. Dit neemt een viertal weken in beslag. Vervolgens maakt de aannemer de huisaansluitingen. Half april wordt de riolering aangelegd op het Sint-Hubertusplein, met ook daar aansluiting op de huizen. Dit neemt opnieuw een viertal weken in beslag. De parking blijft zo lang mogelijk toegankelijk.

Half mei start de aannemer met de aanleg van de bestrating. De aanleg van het voetpad en het Sint-Hubertusplein krijgt voorrang. Tegen half juli moeten alle werken afgerond zijn. Omwonenden en schoolkinderen werden per brief op de hoogte gebracht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk