Groen met Bert De Wel en Patrick Gillis

Groen heeft zijn programma en de eerste kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Lijsttrekker is Bert De Wel en lijstduwer wordt Patrick Gillis.

Voorts staan Benny De Ridder, Bart Peeters en de nieuwelingen Els Vandeputte en Kim Janssens ook op de lijst. Groen wil zoveel mogelijk drempels wegnemen om aan het sociale leven te kunnen deelnemen door middel van een bewonerskaart.

De partij bindt de strijd aan tegen overmatig gebruik van plastiek. Ze pleit voor een slimme betonstop. Dat betekent geen open ruimte aansnijden, ook niet voor parkings, in eerste instantie voor het buitengebied. Enkel in de kernen mag nog gebouwd worden.

Inspraak moet verder gaan dan adviesraden en klassieke vergaderingen: er moet meer participatie van de burger komen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk