Een kouwelijke maar toch warme carnaval

Het was wel koud maar dat lieten de carnaval liefhebbers van Asse en omgeving niet aan hun hart komen. Zondagnamiddag trok de carnavalstoet al voor de 40ste maal door het centrum van Asse. Door bouwwerken was het parcours op het laatste nippertje nog aangepast. Prins Ivan I leidde zijn troepen (alhoewel, hij sloot eigenlijk de stoet af) tussen de kinderen en volwassenen die geduldig wachtten op de mooie groepen en hun wagens.

Veel deelnemers aan de stoet maar zeker ook toeschouwers hadden een extra sjaal omgedaan om warm te blijven. Velen zochten ook het zonnetje op omdat het toch een paar graden scheelde met een plaatsje in de schaduw. Na de stoet volgde de assenkoekenworp op de Markt.

Maandag is ‘Druuêge Moindag’ met een seniorenmiddag vanaf 12 uur in ’t Jass. Optredens van Nicky Jones, Diama More en Nonkel Jef. Op dinsdag wordt het carnaval weekend afgesloten met een bezoek aan de wekelijkse markt.

Als u rechts onderaan de pagina klikt op ‘fotospecial’ dan krijgt u een beeld van Asse Carnaval in 32 foto’s.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk