Ontknoping proces frituuroorlog

Op 22 maart valt het verdict in het proces rond de zogenoemde ‘frituuroorlog’. Op 11 december 2015 ging frituur Den Box in Walfergem in de vlammen op. Omstreeks 2 uur in de morgen hoorden buren een luide knal en merkten ze hoe twee mannen er vandoor gingen. Eén van hen was echter gewond. Het ging om twee jonge mannen van 21 en 22 jaar. De verdachten bekenden later de frituur in brand te hebben gestoken.

In hun verklaring beschuldigden ze ook een neef van één van hen. Hij zou de opdrachtgever zijn omdat Den Box een directe concurrent voor zijn eigen frituur zou vormen. Deze verdachte heeft altijd ontkend iets met de brandstichting te maken te hebben. Het Openbaar Ministerie vordert vier en vijf jaar cel met gedeeltelijk uitstel voor de twee brandstichters en zeven jaar voor de vermoedelijke opdrachtgever.

De advocaat van de vermoedelijke opdrachtgever ontkent dat zijn cliënt financiële moeilijkheden had en dat dit leidde tot de opdracht brand te stichten. Hij voert daarvoor bewijsstukken aan en vraagt de vrijspraak voor zijn cliënt.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...