Voorzitter Merchtemse cultuurraad kandidaat in Opwijk

Benny De Ridder, voorzitter van de cultuurraad in Merchtem, is kandidaat voor Groen Opwijk in oktober. Benny woont in Opwijk maar is in Merchtem al vele jaren actief als drijvende kracht achter het Merchtemse Volks Theater (MVT), Zomerkiosk en voorzitter van de gemeentelijke cultuurraad.

Maar ook in Opwijk kennen ze Benny uiteraard, o.m. als de pendelaar die jaarlijks een aantal collega’s, die in Merchtem of Opwijk de trein naar Brussel nemen, bij mekaar brengt. Hij is zelf ook actief als toneelauteur. Eén van zijn stukken werd in het Opwijks dialect opgevoerd tijdens de dialectavond t.v.v. Spaarpot voor Femke. Af en toe staat hij zelf eens op de scène en ook zijn echtgenote Griet speelt en regisseert toneel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk