Asse tekent ook bezwaar aan tegen NEO project

NEO is de naam van een mega-project op de Heizelvlakte, in de schaduw van het atomium. Het NEO project wil de hele buurt omtoveren in een nieuwe Europea wijk. Het project omvat: 590 woningen, 2 kinderdagverblijven, 1 bejaardentehuis, kantoren, 72.000 m² commerciële ruimte (winkelcentrum), 9.000 m² horecazaken en alles wat met vrije tijd te maken heeft: een volledig gerenoveerd Mini Europa, Robbedoesland, bioscoopzalen en meer.

Na Vilvoorde tekent ook Asse bezwaar aan tegen dit grote project rond het huidige Koning Boudewijnstadion. Grimbergen en Wemmel consulteren hun inwoners en zullen zich zo goed als zeker bij dit protest aansluiten. Vilvoorde vreest vooral het grote winkelcentrum en de impact op de mobiliteit (de al zoveel geplaagde Ring).

Ook Asse is er niet gerust in. Asse verwijt de initiatiefnemers dat ze het alleen over NEO 1 hebben maar dat NEO 2 (met o.m. een volledig congrescentrum) spoedig zal volgen, eens NEO 1 groen licht heeft gekregen van de overheid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Asse wil graag een totaalvisie afwachten maar vreest nu al voor nieuwe, te duchten concurrentie voor de eigen middenstand met leegstand tot gevolg.

Ook de impact op de mobiliteit zal, volgens het gemeentebestuur, enorm zijn. Asse vreest een groot deel van de 4.000 extra autobewegingen over de wegen op zijn grondgebied te krijgen.

NEO 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk