Prachtig oudejaarsconcert van De Gilde

De 130-jarige Gilde sloot het jaar af met een waar orgelpunt: een prachtig oudejaarsconcert waarbij de muzikanten van De Gilde en de Gildejeugd werden bijgestaan door JEKO en JOKO, het jeugd- en jongerenkoor van Zellik o.l.v. Tom Van den Broeck. Een perfecte symbiose, zo bleek.

De cultuurzaal van Asse was al wekenlang op voorhand uitverkocht voor het oudejaarsconcert van De Gilde. De verwachtingen van het publiek waren dan ook zeer hoog maar ze werden ook volledig ingelost. Het werd een spetterend concert waarbij koor- en harmoniemuziek mekaar naadloos aanvulden.

Tijdens een eigenzinnige medley van kerstliederen hoorde ons (weliswaar ongeoefend) oor zowaar de Walkuren van Wagner over het podium rijden. Maar ook meer traditionele ‘eindejaarsmuziek’ waaide de toeschouwers toe: “We wish you a Merry Christmas” en de “Radetzkymars” van Johan Strauss.

De Radetzkymars was de afsluiter nadat Gildevoorzitter Jos De Raedemaeker een cheque met de opbrengst van het oudejaarsconcert had overhandigd aan vzw Hopperank, een Asses initiatief voor begeleid zelfstandig wonen van mensen met een beperking.

De Gildejeugd stond onder leiding van Lieve De Rop, het concert werd gedirigeerd door Gildedirigent Pieter Vandermeiren. De presentatie was in handen van klarinettiste Elise Van den Bossche.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk