Balou, de lieveling van rusthuis Ter Biest

 

De bewoners van woonzorgcentrum Ter Biest kijken al uit naar donderdag. Want dan komt Balou. Het is dan ook een schattige knuffelhond die zich op korte tijd heeft ontpopt tot lieveling van de bewoners.

Balou is een Spaanse waterhond, een puppy van 3 maanden die woont bij een jong gezin uit Beigem. Hij komt één keer per week naar Ter Biest. Dan knuffelt hij met de bewoners, is aanwezig bij de activiteiten, gaat de senioren die dit wensen op de kamer bezoeken en hen ‘ophalen’.

“Hé Balou, kom eens hier”, wenkt rusthuisbewoonster Anna. “Ja, ik zie graag dieren. Thuis heb ik altijd een hond gehad. Het is zo fijn dat we nu op donderdag kunnen genieten van Balou. Het is een schat van een hond. Echt een knuffelbeer. Voor mij mag hij alle dagen komen.”

“De baasjes van Balou hadden de intentie om met hem ‘vrijwilligerswerk’ te doen als knuffelhond bij bejaarden of kinderen”, vertelt directeur Leen Vandentroost. “En wij dachten al een tijdje aan een hond voor ons woonzorgcentrum, voor onze bewoners. De kennismakingsdag was een echt succes. De klik was er onmiddellijk. Hij tovert een glimlach op het gezicht van onze bewoners. Fantastisch en ontroerend om te zien.”

“Zo’n gezelschapsdier heeft echt een positieve invloed op onze bewoners”, merkt OCMW-voorzitter Trui Olbrechts. “Het is fijn om te zien hoe de bewoners ermee begaan zijn. Het stimuleert hen tot meer beweging: door Balou eens te strelen of een balletje te gooien. Door in het balletje te knijpen oefenen ze bovendien ook hun polsen en vingers. Het dier zet hen ook aan tot een babbeltje met elkaar. Balou draagt zo een extra steentje bij aan het welzijn van onze bewoners.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise