Fons Heyvaert houdt eer aan zichzelf

Na Joris Verspecht verdwijnt een tweede stemmenkanon uit CD&V Merchtem. Diezelfde CD&V wil Heyvaert (59) niet meer als boegbeeld en lijsttrekker. Fons Heyvaert wil geen tweede- of derderangsrol en houdt de eer aan zichzelf.

Het beloven dus merkwaardige verkiezingen te worden. De belangrijkste stemmentrekkers van 2012 zullen niet meer deelnemen: Ella De Neve (1251 stemmen) verdween al eerder uit de politiek omdat ze haar mandaat niet meer kon verenigen met haar rol als moeder van drie bengels. Ook Eddie De Block (recordhouder met 3241 voorkeurstemmen) verklaarde eerder al in 2018 niet meer voor de politiek te kiezen. Ook partijgenoot Paul Van Den Eynde (1162 voorkeurstemmen) zou het voor bekeken houden. Nu verdwijnt dus ook het boegbeeld van de oppositie, Fons Heyvaert (1694 voorkeurstemmen in 2012).

De baan lijkt dus vrij voor Maggie De Block, de nieuwe lijsttrekker voor LVB, en de huidige schepenen Steven Elpers (1202), David De Valck (926) , Julie Asselman (906, maar dochter van lijsttrekker Maggie De Block), Maarten Mast (895), en Mario Vandevelde (875).

Joris Verspecht (1012 voorkeurstemmen) scheurde zich al eerder af van CD&V en vormde, samen met een aantal nieuwkomers, de beweging PRO die een onafhankelijk koers vaart.

Van het partijbestuur kreeg Fons Heyvaert recent de boodschap dat hij niet als lijsttrekker naar voren zou geschoven worden. ‚ÄúAls men mij niet geschikt vindt als lijsttrekker na al die jaren, dan eindigt het verhaal hier,‚ÄĚ verklaart Heyvaert in een interview met Het Laatste Nieuws. In diezelfde krant verklaarde Peter Poulussen, voorzitter van CD&V-Merchtem, verrast te zijn door de beslissing van Heyvaert. ‚ÄúWe gaan nu andere, nieuwe mensen naar voren schuiven‚ÄĚ zegt Poulussen.

De vraag is ook wat Goedele Heyvaert, OCMW-raadslid en dochter van Fons en goed voor 741 voorkeurstemmen in 2012, zal doen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk