VRT filmpje over Ali 308.000 keer bekeken

Herinner je je nog ons artikeltje over Ali Alissa (vandaag 13), de Syriische jongen die dagelijks van Geraardsbergen naar Peizegem pendelde om zijn lager onderwijs in Ten Bos af te maken? En hoe de solidariteit van heel velen er voor zorgde dat Ali en zijn familie weer in Merchtem (Peizegem) konden wonen?

Het verhaal in een notedop: De familie Alissa (vader, moeder, een dochter en twee zonen) ging in Syri√ę op de loop voor het oorlogsgeweld. Via o.m. het OCMW van Wemmel verzeilden ze in Peizegem waar de kinderen naar school gingen in Ten Bos.

Toen de familie een woning kreeg toegewezen in Geraardsbergen verhuisden ze ook naar daar. Maar Ali was vast besloten zijn zesde leerjaar in Peizegem af te maken. Dagelijks was hij tweemaal 2,5 uur onderweg tussen Geraardsbergen naar Merchtem. Maar Ali zette door, mede door de steun van medeleerlingen, leerkrachten, directie en oudercomité. Er werd toen een filmpje gemaakt over de dagelijkse pendel van Ali.

Dat filmpje is intussen 308.000 keer bekeken en is daarmee een uitschieter op de videopagina van VRT NWS (het vroegere ‚Äėderedactie.be‚Äô). Ondertussen woont de familie Alissa in Peizegem en gaat Ali naar het eerste jaar middelbaar onderwijs in het Sint-Donatusinstituut waar hij heel mooie cijfers haalt.

Hartverwarmend nieuws in deze eindejaarsperiode. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk