Meerdere overvallen in regio

De eindejaarsfeesten zorgen op vele plaatsen voor het toenemen van de criminaliteit. Misdadigers hebben blijkbaar centen nodig voor kerst en nieuwjaar. In de afgelopen 24 uur zijn er in onze regio verschillende overvallen gepleegd.

Donderdag hebben 2 personen in de namiddag een apotheek in Dilbeek overvallen. Ze bedreigden de 2 aanwezige personeelsleden met een mes, en hebben een onbekende buit meegenomen uit de kassa. Er waren geen klanten aanwezig, ze zijn te voet gevlucht.

In Sint-Genesius-Rode werd ook gisteren (donderdag) iets voor 20 uur een nachtwinkel overvallen, door een man die met een handvuurwapen de winkel binnenkwam. Op dat moment waren de uitbater en een klant aanwezig. De man riep dat hij geld wilde. De uitbater probeerde het handvuurwapen af te nemen, maar slaagde hier niet in. Uiteindelijk vluchtte de verdachte met ongeveer 300 euro.

Rond 6 uur werd in Wemmel een krantenwinkel overvallen door 2 daders die gewapend waren met een handvuurwapen. De uitbater werd een aantal keren geslagen, hij heeft lichte verwondingen opgelopen. De winkel was nog maar net open, ze hebben alleen zo’n 100 euro wisselgeld kunnen stelen, daarna hebben ze te voet de vlucht genomen.

Een paar uur later gebeurde er in Zellik een sack jacking. Een vrouw was aan het wachten op de bus, toen uit een andere bus aan de overkant van de straat een passagier door de chauffeur werd buitengezet, omdat hij moeilijkheden veroorzaakte. Hij kwam bij haar staan, trok haar handtas af en liep ermee weg. Een getuige zette meteen te voet de achtervolging in, verschillende politievoertuigen en een helikopter kwamen in bijstand, en de verdachte werd in een doodlopend straatje gearresteerd met haar portefeuille bij zich. Hij betreft een 18-jarige man uit Dison (nabij Verviers).

Topartikels bij Goeiedag.be