Anders is nieuwe politieke beweging rond Open VLD’ers

Twee uur na de persconferentie van ZR-VOLK zette nog een tweede politieke beweging zijn voet tussen de deur van de Assese politiek. Anders is een ongebonden lijst met kandidaten van verschillende politieke pluimage. Opvallend is de aanwezigheid van twee schepenen van de huidige meererheid (Rita De Vos en Yoeri Vastersavendts van Open VLD) en de voorzitter van het directiecomité van het AGA (Autonoo Gemeentebedrijf Asse) Marc Verelst (onafhankelijke, voorheen sp.a).

Dit betekent niet meer of niet minder dan dat Open VLD onthoofd is. Enkel schepen Michel Vanhaeleweyck was niet aanwezig. Of er nog een lijst Open VLD zal zijn in oktober 2018 is dus maar zeer de vraag. Rita De Vos werd alvast voorgesteld als lijsttrekker voor ANDERS.

Op de persconferentie werd benadrukt dat ANDERS een politiek beweging is, geen (voorlopig toch) nieuwe politieke partij. Initiatiefnemer is Koen De Smet, een beleggingsadviseur van 36. De beweging bevat naast een aantal zittende politici (ook VLD-raadslid Agnes Fieremans staat mee op de foto) een aantal nieuwkomers zoals Bob Wellens (voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging in Asse) en Danny Van Hemelrijck (professor aan de VUB). Verder nog een aantal ‘jonge’ gezichten die de ‘nieuwe manier van aan politiek doen’ willen gestalte geven.
De nieuwe politieke beweging gaat nu werken aan een gedetailleerd programma maar deelde alvast enkele belangrijke aandachtspunten mee: aandacht voor de deelgemeentes, veiligheid en netheid, lokale economie (handel), sociaal beleid en cultuur en milieu en open ruimte.

Op de foto (vlnr): Margot Meersman, Danny Van Hemelrijck, Agnes Fieremans, Ann Callebout, Bob Wellens, Rita De Vos, David De Saeger (achter mij), Koen De Smet, Marc Verelst, Larissa Decoster, Yoeri Vastersavendts.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk