Scholieren fietsen zonder licht naar school

De politie controleerde donderdagmorgen voor aanvang van de lessen een aantal fietsers en auto’s die naar school reden. Er werden 19 inbreuken vastgesteld zoals defecte of ontbrekende verlichting op de fiets, het niet-dragen van een gordel door een kind of geen gebruik maken van een kinderstoel in een personenwagen.
Nadien werden 150 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur. Niemand blies positief. Zeven chauffeurs werden betrapt op het niet dragen van een gordel. In de namiddag werden nog eens 293 bestuurders gecontroleerd. Ook hier werd geen enkele positieve ademtest afgeleverd. Eén bestuurder kreeg een proces verbaal aan het been wegens vervallen attest van autokeuring.

Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...