Scholieren fietsen zonder licht naar school

De politie controleerde donderdagmorgen voor aanvang van de lessen een aantal fietsers en auto’s die naar school reden. Er werden 19 inbreuken vastgesteld zoals defecte of ontbrekende verlichting op de fiets, het niet-dragen van een gordel door een kind of geen gebruik maken van een kinderstoel in een personenwagen.
Nadien werden 150 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur. Niemand blies positief. Zeven chauffeurs werden betrapt op het niet dragen van een gordel. In de namiddag werden nog eens 293 bestuurders gecontroleerd. Ook hier werd geen enkele positieve ademtest afgeleverd. EĂ©n bestuurder kreeg een proces verbaal aan het been wegens vervallen attest van autokeuring.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!