Extra (avond)treinen naar Opwijk

Vanaf zondag 10 december sporen er extra avondtreinen tussen Brussel en Dendermonde. “Daarmee is het vorige vervoersplan aangepast, waarbij avondtreinen werden geschrapt”, zegt federaal kamerlid Inez De Coninck (N-VA), die het probleem had aangekaart bij de NMBS en zelf geregeld de trein neemt in Opwijk.

 

In het nieuwe vervoersplan van de NMBS verhoogt de spoorwegmaatschappij het aantal treinen met 5,1%. Dat heeft een impact voor Asse, Merchtem en Opwijk. Op spoorlijn 60 (Brussel-Dendermonde) komen er drie avondtreinen bij. Eén trein vanuit Zottegem richting Dendermonde (S3) en twee bijkomende avondtreinen vanuit Brussel richting Dendermonde (S10).

 

Tot nu toe vertrok maar één trein vanuit Dendermonde naar Brussel na 22 uur. Dat was problematisch voor de laatwerkers of mensen die een avondje uit willen in Brussel. Nu vertrekt er een laatste trein in Brussel-Zuid om 22.40 uur. De trein stopt in Mollem, Asse, Merchtem en Opwijk. Ook om 19.06 en 20.08 uur vertrekken er bijkomende S10-treinen vanuit de hoofdstad richting Dendermonde.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk