Werken in Mollem en Ter-Heide

Momenteel worden er riolerings- en verfraaiingswerken uitgevoerd in Asse-ter-Heide en Mollem. In de Kapellestraat in Asse-ter-Heide zijn de werken gestart op 2 oktober. De aannemer zal de riolering in de Kapellestraat vervangen door een stelsel van gescheiden riolering. Na het beëindigen van de rioleringswerken zal het wegdek vernieuwd en aangepast worden. Het dubbelrichtingsfietspad wordt doorgetrokkken van Meldert tot aan de Gentsesteenweg.

Door middel van vernauwingen, markeringen en het gebruik van een verhoogd plateau in gekleurde asfalt maken we de schoolomgeving veiliger. Het aantal parkeerplaatsen op het Sint-Hubertusplein vermindert zodat een kwaliteitsvol, aangenaam verblijfsplein ontstaat. Het plein wordt verfraaid met een aantal groenstroken en een zitbank. Op het plein komen ook een oplaadpunt voor elektrische wagens en fietsbeugels.

De uitbreiding van de parking tegenover de Oostkouter is noodzakelijk in het kader van de verkeersveiligheid. De doelstelling is dat ouders op de parking parkeren en te voet met hun kind naar school gaan zodat de directe schoolomgeving zo veilig mogelijk blijft.

Ook in Mollem wordt gewerkt in het centrum. De werken werden aangevat op 11 september. In een eerste fase wordt het traject tussen de grens met Merchtem en de Kasteelstraat aangepakt. In de tweede fase, die op 1 november van start gaat, worden het dorpsplein en de zone rond de Sint-Stephanuskerk vernieuwd. “De aannemer werkt van gevel tot evel, zodat we een uniform straatbeeld kunnen creëren”, zegt schepen van Openbare Werken Jan De Backer (CD&V). Het plein voor de kerk wordt heringericht en vergroend.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk