’t Smiske heropent na renovatie

Op vrijdag 20 oktober heropent klein kunstencentrum ’t Smiske zijn deuren na een grondige renovatie. 17 jaar nadat ’t Smiske van start ging was er nood aan een grondige renovatie. “Daarbij werd gezocht naar een goede balans tussen originele elementen en modern comfort voor de bezoekers,” zegt Reinout Keymolen. Met dat modern comfort wordt o.m. gewezen naar het vernieuwde sanitair en centrale verwarming gekoppeld aan een degelijke isolatie.

Toen onze fotograaf langs ging, werd er nog hard gewerkt. Zo kregen de muren een nieuwe, frisse verflaag en werd er ook aan het plafond nog gewerkt. Het dozijn vrijwilligers dat o.m. met verf en kwast aan de slag was zal zeker nog een tandje bijsteken om alles tegen vrijdag 20 oktober klaar te hebben.

Die vrijdag staat een folkavond met folkgroepen uit eigen stal op het programma met Shillelach (fr), Cecilia, Wim Claeys, WÖR en StrograssS XL. Zaterdag wordt het feestweekend verder gezet met twee groepen uit de streek Head Full of Flames en Hazy Way en zondag is er een kindernamiddag. Pétrol zorgt voor de muzikale omlijsting.

Belangrijk is ook de vanaf dinsdag 24 oktober ook het wekelijkse Destdagcafé zijn werking herneemt.  Op de eerste openingsdag komt speelman Iwein Jacobs het café verblijden met 2 uur meezingmuziek op accordeon.  Alle info over het openingsweekend is uiteraard te vinden op www.tsmiske.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk