Ontwerp op- en afrittencomplex A12 goedgekeurd

Het ontwerp voor een volwaardig op- en afrittencomplex  aan de A12 op de grens van Londerzeel en Wolvertem  is unaniem goedgekeurd.

Het kruispunt van de A12 met de Kerkhofstraat staat al decennialang op de lijst van gevaarlijke kruispunten in Vlaanderen. Een structurele en gerichte aanpak dringt zich dus op. Het nieuwe op- en afrittencomplex moet de weg beter leesbaar en dus veiliger maken. “De aanleg van dit conflictvrije kruispunt betekent meer verkeersveiligheid en een vlottere doorstroming voor het verkeer”, duidt Londerzeels burgemeester Nadia Sminate.

Het nieuwe op- en afrittencomplex kadert binnen de omvorming van de A12 tot autosnelweg. De verkeerslichten aan het kruispunt zullen verdwijnen en er zal geen rechtstreekse oversteek van de Kerkhofstraat in Londerzeel naar de Londerzeelsesteenweg in Westrode meer zijn. Autobestuurders die van Londerzeel naar Westrode (of vice versa) willen rijden, zullen dit kunnen doen via een brug over de autosnelweg.
Op -en afritten zullen het autoverkeer vlot naar en van de A12 leiden. “We vergeten in dit verhaal zeker de zwakke weggebruiker niet”, zegt burgemeester Sminate. “Fietsers en voetgangers zullen via een fietsbrug de autosnelweg veilig kunnen oversteken.”
“Nu alle neuzen in dezelfde richting staan, kunnen we verdere procedurestappen afronden om in 2019 eindelijk de schop in de grond te steken”, aldus burgemeester Sminate. Het gaat om een investering van 55 miljoen euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise