Vuilniszakken te klein (geleverd)

De Lijst Zellik-Relegem heeft het nauwkeurig nagemeten: de nieuwe vuilniszakken voor restafval hebben een nuttig inhoudvolume van 25 liter, terwijl de oude zakken 40 liter inhoudvolume hadden. “Eigenlijk betekent dit dat de bestuursmeerderheid een verdoken belastingsverhoging van 60% doorvoert,” zeggen Erik Beunckens en Jos Van den Abeele van de Lijst Zellik-Relegem.

Waarschijnlijk zorgt de kleine, grijze huisvuilzak dus voor kleur op de volgende gemeenteraad. Want bevoegd schepen Jan De Backer (CD&V) ontkent dat het gemeentebestuur de grijze huisvuilzak heeft willen verkleinen. “Dat heeft de firma die de zakken aanlevert, zonder ons medeweten gedaan,” zegt de schepen, “wij hebben de betrokken firma in gebreke gesteld en zoeken naar een oplossing voor wie de zakken al heeft aangekocht”.

Voucher

Ondertussen deelt het gemeentebestuur mede dat de verkoop van de kleine, grijze zakken wordt gestaakt Wie al rollen heeft aangekocht kan die vanaf maandag 18 september inruilen voor een voucher aan het onthaal van het gemeentehuis of in de bibliotheek van Zellik. Zodra de nieuwe grijze restfractiezakken geleverd zijn eind oktober, kan je deze voucher op de hierboven aangegeven locaties inruilen voor een correcte rol.

Sphere Belgium zal tegen eind oktober nieuwe grijze restfractiezakken aanleveren die wel conform zijn met het bestek.

Tijdens deze overgangsperiode zijn enkel de grote gele restfractiezakken te koop. Wie liever geen volledige rol gele restfractiezakken aankoopt, kan in het Sociaal Huis gele restfractiezakken aankopen per stuk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk