Politie noemt snelheidsovertredingen ‘hallucinant’

Bij snelheidscontroles in Zellik (Pontbeek) en Opwijk (Steenweg op Vilvoorde) bleek dat de helft (of meer) van de automobilisten zich niet houden aan de snelheidsbeperkingen.

Op woensdag 20 september werd tijdens de avondspits op de Pontbeek de snelheid gemeten. Van de 506 passerende voertuigen reed er 237 (47%) sneller dan de maximumsnelheid van 70 km/uur. De maximum snelheid die er werd gemeten was precies het dubbel: 140 km per uur.

In Opwijk werd op donderdag 21 september gecontroleerd op de Steenweg op Vilvoorde. Van de 124 gecontroleerde voertuigen reden er 63 (51%) te snel.

Met de flitsmarathon die er in oktober aankomt, doet de politie een oproep om de maximumsnelheid in de politiezone AMOW (50 km/uur, tenzij anders aangeduid) te respecteren en alle maatregelen (cruis control, winterbanden) te nemen om een veiliger wegverkeer mogelijk te maken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk