Hoevebrand in Kobbegem

In de nacht van 21 op 22 september woedde er een beperkte brand in de stro- en hooiopslag van het landbouwbedrijf van Luc De Bisschop (Hammestraat 15, Asse). De brand ontstond waarschijnlijk door zelfontbranding van vers hooi (een gekend verschijnsel dat geregeld de kop op steekt). De brand was snel onder controle en de brandweer heeft de hele nacht nageblust.

Het dak van de stal bevatte asbestgolfplaten. Zo’n 30 m2 aan dakoppervlakte werd door de brand vernietigd. Door de snelle interventie en de beperkte rookpluim zijn de gezondheidsrisico’s minimaal. Het gemeentebestuur liet een plaatsbezoek uitvoeren en neemt de nodige maatregelen om de brokstukken veilig op te ruimen.

Het gemeentebestuur benadrukt dan ook dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.

(Foto Google Street View)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk