Klimaatvriendelijk buurtfeest

Tegen 2020 wil Asse 20% minder C0ÂČ en 20% meer inwoners die zich klimaatneutraal gedragen om te komen tot een leefbaarder en gezonder Asse. ASSE KLIMAATSTRAAT 2De campagne “Straat met het beste klimaat” startte in januari 2016. Tal van verenigingen en wijkcomitĂ©s startten concrete acties op voor een gezondere leefomgeving. De winnaar van deze campagne is Grotenbroek. Als prijs ontvingen zij een klimaatvriendelijk buurtfeest ter waarde van 2 000 euro.

Vorige zondag was het dan ook een gezellige drukte in de straat. Er stonden een paar grote partytenten, er werden lekkere drankjes en even lekkere hapjes geserveerd en een paar muzikanten zorgden voor muzikaal vertier. Schepen Yoeri Vastersavendts (Open VLD) schroefde eigenhandig het bordje met “Goed Klimaaatstraat” vast. Hij werd bijgestaan door zijn collega Geert Heyvaert (CD&V).

Beide politici roemden de inspanningen van de bewoners, ook die van andere wijken en straten, niet om de cheque van 2000 euro binnen te halen maar vooral voor een gezonder milieu en dus een beter klimaat. Een voorbeeld voor alle Assenaren.

ASSE KLIMAATSTRAAT

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk