Voetbaloverzicht : Derbywinst KFC Strombeek

KFC Strombeek en promovendus KFC Meise A maakten er zondag een aangenaam kijkstuk van. De thuisploeg kwam via Servrankx 1-0 voor en Rooms rondde na amper twintig minuten een knappe individuele actie beheerst af. Diezelfde Rooms liet net voor de pauze een unieke kans liggen om de wedstrijd definitief te beslissen. Na de rust onderscheidde de bezoekende doelman Claes zich op pogingen van Coertjens en Ravau. De bezoekers kwamen via Jadir terug in de match en Van Den Broeck maakte onverwacht gelijk. Trainer Carleer greep in en bracht Vurnan tussen lijnen. Een geslaagde wissel want een kwartier voor tijd werkte Vurnan de 3-2 tegen de netten.

Vlotte zege VK Liedekerke

Borght-Humbeek beleefde op het veld van Butsel een rustige namiddag. Dolmen en Noe waren al snel trefzeker en nog voor het halfuur had Robberechts met twee treffers de voorsprong  uitgediept tot 0-4. De tegentreffer in de slotfase kon de pret niet bederven. VK Liedekerke boekte een simpele 3-0 zege tegen een onmachtig Veltem. De Saegher opende de score in de eerste helft. VKL controleerde de wedstrijd en Smismans en opnieuw De Saegher zette de eindstand op het bord. BOKA United herpakte zich deels na de pandoering van verleden week. Houtem startte snedig en scoorde al vroeg. BOKA kwam dankzij een stevige kopbal van Ysenbaert gelijk.

Monsterzege Mazenzele Opwijk A

In tweede provinciale bleef Asse-Zellik A voor de tweede keer op rij steken op een gelijkspel. Van Roy bracht met een vrije schop Kester-Gooik A voor. Vijf minuten voor tijd benutte Ben Kassem een elfmeter voor de thuisploeg. Groot-Dilbeek en Wambeek verdeelden de punten. Roels zorgde voor het Wambeekse doelpunt, Alouat lukte de gelijkmaker. Lennik had tegen Delta Londerzeel een punt binnen handbereik maar slikte in de slotfase alsnog de 2-3.

In derde provinciale verraste Kobbegem de buren van Toekomst Relegem. Kobbegem won verrassend met 1-4 dankzij twee goals van De Proost, Adriaens en De Man. Mazenzele Opwijk A liet geen spaander heel van Wezembeek en won met 0-10. De broers Dupont namen zeven doelpunten voor hun rekening.

Den Boskant Peizegem had genoeg aan een doelpunt van De Mulder voor de volle buit tegen Asse-Ter-Heide B.

Topartikels bij Goeiedag.be