Vredegerecht gaat ‘langzaam’ tegen de grond

Wie door het centrum rijdt, heeft het al gemerkt. Gisteren is de afbraak van het gewezen Vredegerecht begonnen. De firma De Meuter gebruikt een grote kraan en het gebouw wordt eigenlijk ‘steen per steen’ afgebroken. Een kraanoperator schat dat de totale afbraak zo’n twee weken in beslag zal nemen.

A Vredegerecht 2“We gaan verdieping per verdieping,” verklaarde de man, “omdat we de aanpalende gebouwen (van de school ’t Pleintje links en van het Oud Gasthui rechts van het oude Vredegerecht) niet willen beschadigen”. Eens het gebouw met de grond is gelijk gemaakt, komt er een klein stadspark.

Er komt nog meer ‘ruimte’ in het centrum van de gemeente. Vier gebouwen (waaronder de oude UNIC) zullen eveneens verdwijnen waardoor er een ‘doorzicht’ komt naar de Oude Hopmarkt. Ondertussen werd het voormalige Credimo-gebouw aangekocht door de gemeente die er een deel van zijn diensten zal onderbrengen.DSC_0321

Tenslotte gaan ook de oude brandweerkazerne en ’t Smis tegen de grond. Hierdoor wordt aanzienlijk wat meer parkeerruimte gecreëerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk