BREAKING: Oud-OCMW secretaris Ward Van Mulders overleden

Wij vernamen het overlijden van Ward Van Mulders (72), oud-secretaris van het OCMW te Asse. Ward startte zijn carrière als politicus. In 1970 kwam hij bij de verkiezingen op met de socialisten. Door de coalitie werd hen de post van directeur van het nieuwe rusthuis toegewezen. Ward kreeg die post en runde, samen met acht zusters, het nieuwe rusthuis van de COO, later het OCMW. In 1980 werd Ward Van Mulders OCMW-secretaris.

Van Mulders was een vernieuwer op vele vlakken. Hij stond aan de wieg van het eerste centrum voor de geestelijke gezondheid in Asse en van het behandelingscentrum voor spraak- en leerstoornissen in Zellik. Samen met de Lionsclub introduceerde hij het automatisch opbelsysteem met drukknop voor alleenstaande bejaarden.

‚ÄėEr is weinig verschil in de miserie van toen en nu. De mensen met psychische problemen, die zich slecht verzorgen of geen eten hebben, dat is nog allemaal hetzelfde. Die problemen komen nu meer naar buiten en worden beter gedetecteerd. Mijn taak was de sukkelaars opsporen en hen helpen. Als je dat goed doet, kost dat geld. Sommigen namen me dat kwalijk, maar ik beklaag me niets. Ik was geen salonsecretaris. Ik bleef in de eerste plaats maatschappelijk werker en ik heb nooit een minuut tegen mijn zin gewerkt,‚Äô verklaarde Van Mulders in een interview bij zijn pensionering in 2010. (met dank aan Rudy De Saedeleir)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk