Politie blij met sterke daling aantal inbraken

De politie van AMOW is verheugd over de flinke daling van het aantal inbraken in de zone. In 2013 was er een record aantal feiten (750). In 2016 waren er nog 412, een daling met 169 ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee volgt de zone AMOW een tendens die zich in het grootste deel van Vlaanderen aftekent.

Een eenduidige verklaring is er niet maar de AMOW politie maakt zich sterk dat de focus op verschillende acties van de laatste jaren sterk hebben bijgedragen tot de daling. Zo is er in Asse en Wemmel (de meest ‘inbraakgevoelige’ gemeenten uit de zone) een projec ‘integrale veiligheid’. Hierin werken het wijkagententeam, de gemeenschapsachten en de bevolking samen in een ‘veiligheids informatie netwerk’.

Ook de aandacht voor het sporenonderzoek draagt bij tot het oplossen van inbraken en het afschrikken van nieuwe potentiële daders. Er wordt ook preventief gewerkt met technische raadgevingen bij nieuwebouwprojecten.

Verder zijn er de patrouilles met ANPR-voertuigen die verdachte voertuigen onderscheppen en hebben Asse en Wemmel geïnvesteerd in een ruim netwerk van camera’s. Tenslotte is er de verschuiving van de ‘fysieke inbraak’ naar de cybercrime via het internet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk