40ste Saskermis vrijdag van start

 

Voor de 40ste keer start de zomer in Humbeek komend weekend met de Saskermis. Een uitgebreid programma biedt voor elk wat wils. Alle activiteiten vinden plaats in of rond de feesttent aan de brug van Humbeek. Vrijdag 30 juni wordt voor het eerst afgetrapt met een heuse ‘Comedy Night’. Onder meer David Galle, Piet De Praitere en Jens Dendoncker (winnaar Humo’s Comedy Cup ’16) proberen er de lachers op de hand te krijgen. Zaterdag start om 14 uur de rommelmarkt en de oldtimerrit. Aansluitend kan je genieten van optredens van KH Sint-Cecilia en KF Rumolduszonen. Op zondag zijn er vanaf 12 uur heerlijke pensen met appelmoes. Om 14 uur start de ambachtenmarkt en vinden er meerdere optredens plaats op het podium voor de feesttent. De varkensmarkt op maandag vormt de apotheose. Op het menu staat onder meer een prijskamp voor het Brabants trekpaard. Om 12 uur is er de traditionele varkenspootworp en om 12.15 uur de jaarlijkse gemeentelijke veiling van fietsen en motoren in de tent. ‘s Avonds vinden er drie wielerwedstrijden plaats op het afgesloten parcours aan de feesttent. Doorlopend kan je genieten van overheerlijke verfrissingen op het zonneterras aan de feesttent of in de loungebar van Bloem-Inn aan de andere kant van de brug.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise