Asse verwelkomt Roparun met gezellig feestje

Zondag 4 juni trekt de Roparun door Asse. De Roparun is een estafettemarathon van ruim 520 km tussen Parijs en Rotterdam. De deelnemende teams verbinden zich ertoe om middelen op te halen die door de centrale organisatie worden toegewezen aan projecten ter ondersteuning van kankerpatiënten en palliatieve zorg.

Mede dankzij de steun van een aantal lokale Roparun-teams kreeg het OLV Ziekenhuis in Asse vorig jaar niet minder dan 90.000 euro steun toegewezen voor de inrichting van de nieuwe palliatieve zorgeenheid, die begin 2018 in Huis Stas aan de Markt in gebruik zal worden genomen.

Uit erkentelijkheid voor deze steun, maar ook uit waardering voor het gehele Roparun-gebeuren, slaan de Gemeente Asse en het OLV Ziekenhuis de handen in elkaar om de doortocht van de Roparun-teams niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Urban Run

Vanaf 14 uur wordt op het Kerkplein een heus feestje gebouwd. Tot middernacht worden er allerhande activiteiten georganiseerd, zoals een fotozoektocht voor gezinnen, een optreden van de Airekens van Harmonie De Gilde, een Urban Run, een optreden van de OLV Band en muzikale omlijsting door OLV-dj PJ Hagerty.

De Urban Run is hierin een nieuw en opvallend initiatief. Tijdens een parcours van 5 km loop je doorheen alle markante gebouwen van Asse, zoals het gemeentehuis, het zwembad, het ziekenhuis,… Voor deelname aan deze run wordt een symbolisch bedrag van 1 euro gevraagd, waarmee je ook meteen verzekerd bent.
Vanaf ca. 18 uur de doortocht van de eerste Roparun-teams verwacht. De teams die dat wensen kunnen op het Kerkplein een kleine stop inlassen en krijgen ondertussen wat bevoorrading, terwijl ze door de aanwezigen op applaus worden onthaald. De tent blijft open tot middernacht. Ambiance verzekerd, en iedereen welkom!!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk