Vivasse geeft boost aan Asse-centrum

Met de opening van Vivasse in de Prieelstraat belooft ook Asse-centrum een leuke commerciële impuls te krijgen. Het woonproject met 77 assistentiewoningen trekt bewoners aan die nog graag eens buitenkomen én er de centen voor hebben.

Willy Vandekerkhove (71), Frans en Nora Dierickx-Van Geyt (75 en 74) en François De Decker (79) zijn bij de eerste twintig bewoners die de voorbije weken al hun intrek namen in het nieuwe wooncomplex waar 2,5 jaar werd aan gebouwd.

Vivasse omvat appartementen met 1 of 2 slaapkamer(s), al dan niet met terras, van 50 tot 80 m2 plus gemeenschappelijke voorzieningen als een restaurant, lounge, wellness, kapsalon en fitness. Er zijn 120 ondergrondse parkeerplaatsen en de volgende maanden moet de aanleg van de binnen- en achtertuin het geheel een groene omkadering geven.

De toekomstgerichte formule van assistentiewonen wordt volop aangemoedigd door de Vlaamse regering als interessante belegging voor de oude dag. Als eigenaar mag je pas vanaf je 65ste zelf intrekken in dergelijk appartement, maar intussen wordt het voor jou verhuurd zonder dat je je zelf moet bekommeren. Min de beheerskosten bedraagt het nettorendement vier procent.

Bij Vivasse wordt de huisvesting gecombineerd met een zorggarantie, verzorgd door Time4Quality, het zorgbedrijf van Martijn Baert die ook eigenaar is van de residentie Klein Veldeken, 500 meter verder.

“Bij Vivasse zijn de bewoners veel jonger dan in andere residenties”, aldus Baert. “De woonfunctie is hier nog prioritair en de mensen weten dat ze hier kunnen blijven tot hun laatste dag. Enige uitzonderingen zijn dementie of zorg op ziekenhuisniveau.”

“Momenteel zijn 60 van 77 appartementen verkocht”, zegt Thomas Valkeniers van Pajota, dat instaat voor de verkoop. “In tegenstelling tot veel gelijkaardige projecten zijn het bij Vivasse bijna uitsluitend lokale mensen en lokale investeerders die kochten. Dat garandeert een mooi evenwicht bij het beheer, zonder overwicht van grote spelers. De grote troef is zonder twijfel de wandelafstand tot het centrum. Vivasse versterkt het centrum en vice versa.”

Dat laatste bevestigt ook Liesbeth Bauwens, de woonadviseur aan wie Baert de dagelijkse leiding van Vivasse toevertrouwde. Zij is het aanspreekpunt voor bewoners en medewerkers en zorgt dat alle diensten binnen bereik zijn.

“Onze bewoners zijn doorgaans nog heel actieve senioren. Telkens ik nu door het centrum van Asse rij zie ik wel een van onze bewoners op wandel”, vertelt Bauwens. “De zorg en kiné gebeurt volledig intern en voor de andere diensten hebben we een dienstenchequebedrijf. Er is ook een inwonende home service-medewerker. Dat is een bewuste eigen keuze, geen wettelijke verplichting.”

De officiële opening is op dinsdag 14 maart en het publiek is welkom op de kijkdagen, zaterdag 18 en zondag 19 maart van 10 tot 17 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk