Buslijnen 31, 32 en 33 toch opnieuw aan voorkant station Denderleeuw

Buslijnen 31, 32 en 33 gaan nu toch opnieuw aan de voorzijde van het station van Denderleeuw rijden. Dat heeft het schepencollege van Denderleeuw beslist. De maatregel moet voldoende verbindingen garanderen tussen Aalst, Denderleeuw en Ninove.

Vorige maand bereikten Denderleeuw en De Lijn een akkoord om de reisweg van de buslijnen 31 en 32 aan de achterzijde van het station te behouden. Sinds het verbod op zwaar vervoer op de oude Kemelbrug reden die lijnen tijdelijk via de Kouterbaan. Bij de opening van de nieuwe Kemelbrug werd echter beslist dat de lijnen 31 en 32 toch niet opnieuw via het oude traject zouden rijden.

Enkel lijn 33, die eerder gericht is op lokale verbinding tussen de drie dorpskernen, zou nog langs de voorzijde van het station rijden, op voorwaarde dat elk uur een bus richting Aalst en Ninove zou rijden.

Nu blijkt dat De Lijn die frequentie niet kan garanderen. ‚ÄúBuslijn 33 passeert langs Welle, de wijk Hemelrijk en het dorpscentrum van Denderleeuw en is dus eerder gericht op de inwoners die zich in onze gemeente met het openbaar vervoer willen verplaatsen‚ÄĚ, verduidelijkt mobiliteitsschepen Jan De Nul (CD&V).

‚ÄúSamen met De Lijn werd een akkoord gesloten om een bijkomende halte te voorzien in de Spoorweglaan, ter vervanging van de halte in de Kruisstraat, voor de bediening van rusthuis Rodenbach. Ervan uitgaande dat de lijn een frequentie om het uur zou hebben tussen Aalst en Ninove. Dat laatste blijkt nu echter niet zo te zijn voor de busverbinding richting Ninove.‚ÄĚ

‚ÄúEnkele buurtbewoners hadden er ons al op gewezen dat er minder bussen reden. En dus hebben we De Lijn hierover gecontacteerd. In eerste instantie kregen we een telefonische bevestiging over de uurfrequentie richting Ninove, maar nu blijkt dit uiteindelijk toch niet mogelijk binnen het huidige aanbod van de vervoersmaatschappij.‚ÄĚ

Het schepencollege beslist daarom om de buslijnen 31, 32 en 33 opnieuw naar de voorzijde van het station te brengen. ‚ÄúDe bundeling van deze drie lijnen aan de voorzijde van het station is eenduidiger voor de treinreizigers. Bovendien zijn er op deze manier wel voldoende verbindingen tussen Aalst, Denderleeuw en Ninove‚ÄĚ, aldus De Nul.

Door deze beslissing kunnen de bewoners en bezoekers van rusthuis Rodenbach ook opnieuw gebruik maken van de halte nabij het rusthuis.

De halte aan de Kouterbaan wordt overbodig. De bestaande schuilaccommodatie, die nog geen twee jaar oud is, zal worden verplaatst naar de halte nabij rusthuis Rodenbach.

Topartikels editie Ninove-Dender