Pedalo’s zorgen voor positivisme op kantoor

De medewerkers van de Liberale Mutualiteiten Vlaams Gewest kregen deze week een pedalo cadeau van hun werkgever, een sportieve stimulans om ook met de voeten onder het bureau regelmatig wat aan beweging te doen.

Het was Vanessa Mareels van de medische dienst, een van de veertien diensten binnen de Liberale Mutualiteiten Vlaams Gewest, die met het idee op de proppen kwam om tijdens het werken ook nog wat op een pedalo te trappen onder het bureau.

“Ik ben zelf iemand die veel fitnest”, vertelt ze. “Op de website van onze zorgboetiek, vlak naast ons nieuwe kantoor op de Kalkoven, had ik zo’n pedalo gezien. We zitten dus zelf aan de bron. Ik stapte met het voorstel naar onze voorzitter, mijnheer Van Tittelboom, en die was onmiddellijk heel enthousiast. We stelden daarop de vraag aan alle 50 collega’s, zowel de binnendiensten als de buitenkantoren, en 41 collega’s beslisten mee te doen.”

Voorwaarde was wel dat de medewerkers allemaal een “akte van sportbelofte” ondertekenen. Daarin beloven ze elke dag minimum 15 minuten te fietsen gedurende tenminste één jaar. “De groep trekt het individu mee en zet iedereen aan het sporten. Het geeft ook een toffe sfeer. Er wordt echt opmerkelijk meer gelachen.”

Voorzitter Van Titelboom had duidelijk de smaak te pakken en liet in het nieuwe gebouw nog andere fitnesstoestellen plaatsen. Aan het onthaal staan drie hometrainers waar bezoekers tijdens het wachten gebruik mogen van maken. Verder krijgt het personeel eerstdaags de beschikking over een loopband en een crosstrainer.

De nieuwe kantoren, die in september in gebruik werden genomen, beschikken over douches waar de medewerkers zich kunnen verfrissen na de inspanningen. “Al is het niet de bedoeling je in het zweet te trappen of te lopen. Het moet plezant en ontspannend blijven. We plannen ook wandelingen bij goed weer onder de lunchpauze. Ja, we hebben de smaak goed te pakken.”

“De pedalo’s zijn de eerste activiteit van onze werkgroep binnen de Liberale Mutualiteit Vlaams Gewest om positivisme binnen te brengen op de werkvloer en daarbuiten”, zegt Regina Verbeeren, verantwoordelijke marketing.

“Sporten tijdens het werk verhoogt de concentratie en wakkert de motivatie aan. Gezonder personeel betekent minder ziekteverzuim, wat mooi meegenomen is voor de werkgever. Ook onze afdelingen in Limburg en West-Vlaanderen lieten ons intussen al weten dat ze snel gaan volgen.”

“Veel klanten vroegen ons al of ze ook zo’n pedalo kunnen kopen voor thuis. Uiteraard kan dat. Je kunt perfect de krant lezen op tv kijken terwijl je intussen wat beweging hebt. Als lid van onze mutualiteit krijg je 25 euro als je aansluit bij een sportclub, plus een bon van 25 euro bij onze zorgboetiek. Met die bon kost zo’n pedalo amper de helft van de normale winkelprijs (50 euro).”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk