Nieuwe verkeerscirculatie in dorpskern Iddergem

Vanaf vandaag verandert de verkeerscirculatie rond het dorpscentrum in Iddergem (Denderleeuw). Concreet gaat het om vier maatregelen die de schoolomgeving veiliger willen maken en de problemen met de verkeersdoorstroming moeten oplossen.

  • Klik op plan om te vergroten
    Klik op plan om te vergroten

    In de Hoekstraat (gedeelte tussen Leliestraat en Hoekstraat) wordt √©√©nrichtingsverkeer ingevoerd met rijrichting Parochiestraat. De maatregel cre√ęert ruimte om op de rijbaan te parkeren zonder dat de doorstroming in het gedrang komt. Tegelijk krijgen fietsers in tegenrichting ruimte op de baan.

  • Ook in de Aststraat (gedeelte tussen Sint-Antoniusstraat en Leliestraat) wordt om dezelfde redenen √©√©nrichtingsverkeer ingevoerd, met rijrichting Kaatsplein.
  • In de Leliestraat (gedeelte tussen Aststraat en Hoekstraat) wordt de rijrichting omgedraaid. Het verkeer vanuit de Hoogstraat-Leliestraat kan nu de Leliestraat volledig naar beneden kunnen rijden. Dat moet een oplossing bieden voor het vrachtverkeer dat nu problemen ondervindt om de 90 gradenbocht van de Leliestraat naar de Aststraat richting Kaatsplein te nemen.
  • Tot slot wijzigt het parkeerregime aan de gemeenteschool in de Leliestraat. Hier mag je voortaan langs de kant van de onpare nummers gedeeltelijk op het voetpad parkeren. Dit cre√ęert meer ruimte op de rijbaan en zal het rijden op het voetpad door tegenliggers verminderen.

‚ÄúDe nieuwe verkeerscirculatie is een van de voorstellen die de voorbije maanden werden uitgewerkt door de gemeentelijke verkeerscommissie‚ÄĚ, zegt schepen van Mobiliteit Jan De Nul (CD&V).

‚ÄúVoor de plaatsing van de nodige verkeersborden en het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen kozen we bewust voor de krokusvakantie.‚ÄĚ

Topartikels editie Ninove-Dender