Patsy (18) is jongste Prinses van Asse ooit (+ foto's)

Patsy Van Bremdt is de Prins(es) Carnaval 2017 van Asse. Met haar amper 18 jaar, volgende maand wordt ze 19, is ze meteen de jongste ooit die deze titel mag dragen.

Met 85 procent op de opgelegde proeven en 397 publieksstemmen haalde Patsy, die lid is van de Orde van Weg en Weer, bovendien een van de hoogste scores uit de Assese carnavalsgeschiedenis. En dat ondanks het feit dat ze er de hele avond mankend bijliep met een voet in de plaaster, nadat ze twee weken geleden haar ligamenten scheurde bij een ongelukkige val in de kelder van Den Horinck.

De geheime proef was dit keer zoveel mogelijk aanstekers verzamelen. Haar team wist er 110 bijeen te brengen.

Patsy, die onlangs haar bakkerijdiploma op zak mocht steken, heeft haar passie voor het carnaval niet van vreemden. Haar vader Mario was zelf drie keer Prins van Asse, in 2004, 2005 en 2007, en in 2011 mocht hij zelfs een jaar de titel Prins van Belgi√ę dragen.

Patsy trekt al van kleins af aan mee op pad met de Orde van Weg en Weer, de grootste carnavalsgroep van Asse. Ze was al eerder jeugdprinses van Weg en Weer. Opmerkelijk: Patsy wist in Den Horinck in Zellik drie van de vijf bierproeven correct te beantwoorden. ‚ÄúDat verbaasde me nog het meest, want ik heb nog nooit bier gedronken‚ÄĚ, lacht de nieuwe prinses.

Haar vriend Bradley Vanlommel zal tijdens haar regeringsjaar fungeren als hofmaarschalk, haar hofdame wordt haar oma Frida De Munck. Naast haar bestaande meter en peter bij de Orde van Weg en Weer, Sandra Van Stichel en Rudi Wauters, krijgt ze er nu ook Sarah Nuyts en François Pauwels bij als meter en peter.

Het 39ste carnavalsweekend van Asse heeft plaats van 10 tot en met 14 maart 2017.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk