Nieuwbouw wenkt voor GLS De Regenboog en Spinibo Zellik

Midden 2017 starten de uitbreidingswerken van de gemeentelijke lagere school De Regenboog. Er komen ook lokalen voor de buitenschools opvang Spinibo.

Na de uitbreiding van de gemeentelijke basisscholen in Walfergem en Relegem, twee dossiers die intussen al in uitvoering zijn, heeft Asse nu ook de plannen klaar voor de uitbreiding van de lagere school De Regenboog in Zellik.

Dit dossier liep wat vertraging op omdat uiteindelijk werd beslist om die uitbreiding meteen ook te koppelen aan een nieuwbouw voor de buitenschoolse kinderopvang van Spinibo in Zellik.

De investering bedraagt 2,3 miljoen euro, waarvan nog 550.000 euro komt uit de extra subsidiepot die de drie Assese schoolnetten enkele jaren geleden toegezegd kregen om de capaciteitsnood te lenigen.

Het ontwerp, getekend door het Lennikse architectenbureau License to Build, omvat negen lokalen, een polyvalente zaal (met vloerverwarming), een keuken en een sanitair blok. Het is een speels ontwerp geworden, met oplopende daklijnen, uitspringende volumes en ramen in een ritmisch patroon.

Om de bouw te kunnen realiseren wordt achteraan de bestaande school een stukje ingepalmd van het B-voetbalplein langs de Noorderlaan. Beneden komt Spinibo, dat zal kunnen beschikken over vier eigen lokalen. Ook de polyvalente ruimte met keuken en het sanitair bevinden zich beneden, maar die zijn zowel voor de school als de opvang bestemd.

Op de eerste verdieping komen vier moderne leslokalen en een polyvalent zorglokaal. Het wordt een bijna energieneutraal gebouw met driedubbele beglazing en zowel een groendak als zonnepanelen.

Bedoeling is dat de gemeenteraad volgende maand de plannen goedkeurt, zodat de bouwwerken kunnen starten tegen midden volgend jaar. De ingebruikname is gepland voor september 2018.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk