Lindemans Aalst verliest eerste match in nieuw sportcomplex

Bij Lindemans Aalst hadden ze zich de eerste nieuwe thuismatch in het gloednieuwe sportcomplex Schotte in Erembodegem wellicht anders voorgesteld. Lindemans Aalst kon geen vuist maken tegen een sterk Roeselare. Wel moet gezegd dat verschillende malen een beslissing van de scheidsrechters werd betwist, ook op cruciale momenten.

In de eerste set lag Aalst altijd wel een paar punten achter. Met een 15-19 stand leek de veer wat gebroken maar Lindemans Aalst vocht terug tot 18-22. Een betwiste bal zorgde toen voor setverlies met 19-25.

In de tweede set ging het wat beter. Eerst hield Aalst nog gelijke tred, dan moest het Roeselare laten uitlopen tot 6-11 om dan – voortgestuwd door de talrijk opgekomen supporters – gelijk te komen op 15-15. Bij een 18-22 stand was er opnieuw betwisting. Pekmans en Depestele werden door de scheidsrechter met een kaart bedacht. Van 19-23 ging het snel naar 19-25.

In de derde set was de veer dan echt gebroken. Lindemans keek snel aan tegen een kloof van acht punten en wist die niet meer te dichten. Ondanks de luide aanmoedigingen werd het vrij snel 14-25. De wedstrijd werd bijgewoond door 1500 toeschouwers, inclusief de burgemeester en verschillende schepenen van de stad. 250 toeschouwers hadden gekozen voor het VIP-arrangement.