Asse stoot parking Providentia weer af

Asse zet de gebruiksovereenkomst voor de parking in de Gasthuisstraat per 1 januari stop. Dat besliste de gemeenteraad maandagavond.

De ondergrondse parking, goed voor 45 parkeerplaatsen, is eigendom van de sociale woonmaatschappij Providentia, maar ze werd de voorbije drie jaar gebruikt als openbare gemeentelijke parking.

De gemeente mocht de parking gratis gebruiken, maar ze moest dan wel instaan voor het onderhoud en de herstellingen. Vooral dat onderhoud baarde de gemeente steeds meer zorgen, want er wordt heel veel gesluikstort in de ondergrondse garage. De grootste sluikstorters blijken de bewoners van de bovenliggende Providentia-appartementen. Volgens het gemeentebestuur was dat niet langer houdbaar en moet Providentia zelf intern orde op zaken stellen.

Overigens werd de parking volgens de gemeente maar weinig gebruikt om twee redenen: de beperkte hoogte schrikte de mensen blijkbaar af en er zijn in de buurt nog een boven- en ondergrondse parking met voldoende capaciteit. Plannen om de parking uit te rusten met bewakingscamera’s werden nooit gerealiseerd, onder meer omdat er aan de parking te veel hoeken en kanten zijn.

Providentia heeft intussen beslist om de open parking af te sluiten met een poort. Enkel de bewoners van de sociale appartementen zullen de parking nog kunnen gebruiken met een badge.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk