VC Boskant nu toch van start

Met het opstarten van een vzw heeft Peizegem (en bij uitbreiding heel Merchtem) weer een club in de Belgische voetbalcompetitie. VC Boskant neemt de fakkel weer op en wil het voetbal in Peizegem laten herleven. Ze krijgen daarbij de volle medewerking van Paul Saerens van Brouwerij De Block die met zijn echtgenote Mieke De Block eigenaar is van het sportcentrum aan de Processiebaan.

M VC BOskant 2De nieuwe vzw met voorzitter Alain De Pauw, secretaris Luc Tilburgh, penningmeester Chris Mees en bestuurslid Marc Verhassselt kreeg de steun van schepen Mario Vandevelde, lid van de algemene vergadering. Samen willen ze een club opstarten die Peizegem niet alleen een eerste elftal schenkt maar ook een jeugdwerking. Er worden zelfs plannen gemaakt voor G-voetbal, dat kinderen met een beperking voetbalplezier wil bieden.

De ploeg zal haar vaste stek krijgen in sportcentrum De Block. De cafetaria kreeg al een flinke make-over door enthousiaste vrijwilligers van de nieuwe club die de sportaccommodatie ook ter beschikking stelt van andere ploegen, met name SK Steenhuffel en de Siccardboys. Vanaf 1 januari kunnen ook verenigingen de cafetaria afhuren voor vergaderingen en events. Jacky en Ghislaine, trouwe medewerkers van de club, zetten nu al hun beste beentje voor om er alles naar wens te laten verlopen.

De nieuwe vzw heeft tot doel een vereniging te zijn voor iedereen in onze samenleving. De club is dan ook actief op zoek naar spelers, zowel voor een fanion elftal als voor de jeugdploegen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk