Studenten starten PVDA-afdeling in Asse

Vijf jonge studenten uit Asse hebben een lokale basisgroep opgericht van de linkse Partij van de Arbeid (PVDA). De initiatiefnemers zijn Quinten Vanheuverzwyn, Raphaël Van Cappellen, Yanu Schepens, Adriano Messina (ontbreekt op de foto) en Arno Blokerije.

“We discussiëren al enkele jaren met veel plezier met elkaar over het politieke landschap, zowel vanuit een regionaal als internationaal perspectief en met een duidelijke linkse visie”, vertellen de studenten. “Na een tijdje besloten we om het niet meer bij discussies onder vrienden te houden, maar met onze ideeën naar buiten te komen via een politieke weg.”

“Onze ideeën komen grotendeels overeen met die van de Partij van de Arbeid en dus stapten we naar de PVDA met de vraag of we een basisgroep konden oprichten in Asse. We kregen intussen de goedkeuring en hadden al interessante gesprekken met de mensen van PVDA-Vlaams Brabant. We vinden dat de stem van de arbeiders, kansarmen en jongeren niet genoeg gehoord wordt in Asse en we richten ons op het sensibiliseren, organiseren en mobiliseren van deze mensen. De komende tijd plannen we verschillende debatten, lezingen en directe acties.”

Het plan is om met een PVDA-lijst deel te nemen aan de gemeenteverkiezingen van 2018.

“Toch willen we ons vooral richten op het verspreiden van linkse alternatieven in Asse en de Assenaar betrokken te krijgen bij de politiek, die tenslotte een invloed heeft op ieders leven.”

De afdeling is te bereiken via pvda.asse@gmail.com.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk