Huinegem dicht vanaf woensdag

Op de Huinegem starten woensdag 29 juni werkzaamheden aan het gedeelte vanaf de N9 (Gemeenteplein) tot aan de spoorwegbrug. De asfaltlaag wordt gefreesd, er wordt aan de funderingen gewerkt en er worden twee nieuwe asfaltlagen gelegd.

De straat was sowieso afgesloten vanaf woensdag omdat Infrabel renovatiewerken uitvoert aan de spoorwegbrug. Het verkeer vanuit de Gasthuisstraat kan ontsluiten via de Tuinwijk en de Mollestraat richting N9.

De Mollestraat wordt tijdelijk opengesteld in de twee richtingen. Er geldt ook een plaatselijk parkeerverbod. De ondergrondse parking in de Huinegem is tijdens de werken gesloten.

De werken zijn ten laatste afgerond op 8 juli. Vanaf 9 juli is de Huinegem toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer kan pas opnieuw via Huinegem nadat de werken aan de spoorwegbrug, die nog duren tot 17 juli, beëindigd zijn.

Verkeer komende van Mollem wordt omgeleid via N9k (ringweg) en kan uitzonderlijk gebruik maken van de afslagstrook aan het station richting Asse-centrum. Het verkeer komende van Asse-centrum naar Mollem dient eveneens gebruik te maken van N9k.

De werken kunnen geluids- en stofhinder met zich meebrengen. Buurtbewoners die met vragen zitten over de renovatiewerken aan de brug, kunnen terecht bij Infrabel, 0800-55.000, info.projecten@infrabel.be.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk