Woningbrand blijkt moordpoging, man aangehouden

De woningbrand die maandagavond woedde in de Van Cauwelaertstraat in Ternat is volgens het parket Halle-Vilvoorde een moordpoging. Het parket besliste de 55-jarige Johan P. voor de onderzoeksrechter te leiden voor moordpoging op zijn 47-jarige vriendin.

De woningbrand brak maandag rond 20 uur uit in de slaapkamer, waar de man op dat moment aanwezig was. De vrouw was op hetzelfde moment in de woonkamer aan het eten.

De man, die lichte verwondingen opliep, beweert in slaap te zijn gevallen terwijl hij een sigaret aan het roken was. Het parket denkt daar echter anders over.

“Er werd een branddeskundige aangesteld die kwam tot het besluit dat het gaat om een opzettelijke brandstichting”, zegt Carol Vercarre, parketwoordvoerster.

Het parket besliste de man voor te leiden voor de onderzoeksrechter voor moordpoging. Die besliste vanavond dat hij blijft aangehouden. De Raadkamer beslist later deze week over zijn verdere aanhouding.

De man ontkent de feiten. De buren reageren alvast met ongeloof. Ze omschrijven Johan P., die twee volwassen kinderen heeft, zelfs ronduit als een “man met een gouden hart”.

Hij is zelf eigenaar van de woning. Hij erfde het toen zijn ouders overleden en bleef er wonen.

Het getroffen huis werd pas dinsdagmiddag door het parket vrijgegeven. Het heeft de zware rookschade opgelopen en is voorlopig onbewoonbaar. De aanpalende woningen liepen geen schade op.