Zon brengt kermis weer tot leven (+ foto’s)

Vandaag was jaarmarktdag en … de zon was van de partij. Dat zorgde meteen voor een echter kermissfeer. Op het Heiveld stonden de koeien en paarden en in de Schoolstraat en omliggende straten stond het vol marktkraampjes met de meest vrolijke kleuren en de leukste hebbedingetjes. Ook de rommelmarkters hadden hun beste waren uitgestald.

Iedereen had zijn beste beentje voorgezet: optredens aan het Sint-Pauluskaffee, ballonnen, vlaggetjes en ijsjes van politieke partijen, hapjes en drankje van de Wereldwinkel, oesters en champagne van de brandweer, echt véél te veel om op te noemen.

Ondertussen draaiden de paardenmolentjes en de botsautootjes en was het centrum van Opwijk gevuld met de geur van hamburgers en smoutebollen. Ook de terrasjes konden de Opwijkenaren weer bekoren want … ’t was goed weer én kermis!